Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Varjoleikkiä Vanhankaupunginkoskella

Ah, leppeä kesäilta, kuumuus jo haihtunut, mutta vielä lämmintä ja valoisaa. Aurinko paistaa ihanasti yhä alempaa, ennen kuin plumpsahtaa kokonaan taivaanrannan taa. Vaikka oli arki-ilta, niin ihmisiä oli vielä paljon: kalastamassa ja ulkoilemassa muuten Vanhankaupunginkosken tietämillä.
Matalalta paistava aurinko on minun suuri suosikkini. Se luo oman erityisen tunnelmansa, valo on kellertävää, ei niin kovaa kuin keskipäivällä. Ja syntyy varjoja ja jänniä kontrasteja. Kun siihen lisätään vielä vettä tai puita, niin minä voisin kuvata loputtomasti, ihan mitä vain!Kalastajien hahmot ovat aina jänniä, se hiljainen odotus ja rauhallisuus. Teini-iässä olin itsekin innokas kalastaja, olisin varmaan vieläkin, ellei se tuntuisi eläinrääkkäykseltä. Joten en siis kalasta, vaan syön kyllä kalaa, melko tekopyhää, myönnetään.Pitäähän siitä Matinkaari-sillasta aina olla ainakin yksi kuva, tässä se normikuva. On niitä parempiakin nähty... Tämä koskikuva piti vielä käydä jälkikäteen lisäämässä. En oikein ymmärrä, miksi osa samalla tunnuksella Picasa3:ssa merkatuista kuvista, ei tule mukaan kun sillä tunnuksella etsii valittuja kuvia tiedostopuolelta. Ihmeellisiä ovat tietokonemaailman ilmiöt...Tästä luonnon värileikistä tykkäsin kovasti. Aurinko ja vesi, ja syntyy aitoa kultaa. Yhdessä toisessa kohdassa rantapuiden heijastus teki rantavedestäkin ihan kirkkaan vihreän, kateudesta kenties?Mutta kun aurinko laski mailleen, niin taivaan täyttivät mitä ihmeellisimmät jostain eläintarhasta karanneet oliot, jotka ovat selvästi menossa porukalla tuonne vasemmalle päin. Lienevätkö matkalla iltakaljalle??Kotimatkalla, ylhäällä mäenpäällä, missä aurinko ei vielä ollut laskenut, tuli vielä vastaan tälläinen näky."Oi, mikä ihana ilta! Voi tapahtua mitä vain"


***

9 kommenttia:

sirpa kirjoitti...

Kauniit varjot ja kuohut olet vanginnut kuviisi!
Hienoa katseltavaa.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Sirpa! On ihanaa, että on tälläisiä paikkoja, joista melkein säällä kuin säällä löytää aina kaikenlaista mielenkiintoista ja kuvaamaan houkuttelevaa.

Eko kirjoitti...

Mainiota *Kuva-Tunnelmointia*...
Hieno kuva sarja kulttuuri maisemasta.
Hyvää viikon loppua...!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Eko! Rakenteetkin (varsinkin vähän historiallisemmat) kaunistuvat mukavasti ihanassa ilta-auringossa.
Oikein hyvää viikonloppua Sinulle myös!

Leenamarketta kirjoitti...

Loistavaa fiilistä kuvissasi, kyllä ilta-auringossa on lämmin kaunis hehku, kauniit kuvat. Kalastajakuvastakin tykkään - siinä näkyy odotuksen tunnelma.
Kyllä nauratti tuo sinun eläintarhankarkuritkuva - hieno ja tosiaankin kyllä siinä ihan selvästi eläintarhan porukka on menossa jonnekin, liekö sinne iltapalalle... sitten.

Manteli kirjoitti...

Kauniita maisemia ja tunnelmia, toiseksi ylin kuva on mieleeni, kaunis puun varjo seinällä. Auringonlaskukuvassa on upeat värit.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Leenamarketta ja Manteli! Kyllä tuollaisena iltana kelpaa kuvailla! Ah, näitä kesäiltoja, eikä tämä aurinkoinen aamukaan hassummalta tunnu...

Pipsa kirjoitti...

Ihana tuo tiiliseinäkuva, samoin oksa vettä vasten, nami.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pipsa, kiva kun tykkäsit!