Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland
#naturephoto #photography #landscapephotography


Google translator

lauantai 20. lokakuuta 2018

Ruskan hehkua

Tänäkin vuonna ruska on ollut mielestäni Helsingissä yllättävän pitkä ja upea. Niin monta huikean hehkuvaa puuta ja pensasta... Ja rannat silloin, kun aurinko paistaa. Ah! Lämmintäkin on monesti ollut melkein kuin kesällä.



Keltaiset puut, punaiset puut ja pensaat... voi mikä välillä ihan uskomaton loisto on ollut ilonamme!



Yllä kirsikkapuunlehtiä maassa ja vähän vielä puissakin, entisen trooppisen puutarha Gardenian nykyään lähes hoitamattomalla pihalla. Sääli, ettei pyynnöistä huolimatta Helsingin Kaupunki enää vaivaudu siitä huolehtimaan. :( 



Niin monenlaista luontonäkymää löytyy onneksi vielä Helsingistäkin, vaikka yleensä vaatii harkittua rajausta saada näkymistä kaupunkimaiset rakenteet suurin piirtein pois. Yllä näkymää Vanhankaupunginlahden linturuovikkoalueelle ja alhaalla tyynen hetken rauhoittama sorsaparvi syksyisellä Vantaanjoella.



Kaikki hetket eivät tietenkään ole olleet aurinkoisia, on ollut myös pilvisiä, sateisiakin päiviä. Ja syksyn sumut... yhtenä päivänä mereltä vyöryi hetkessä melkoinen sumu. Ja hetkeä aikaisemmin oli mieheni ollut ulompana saaristossa puksuttelemassa hitaalla paatilla. Onneksi ehti alta pois!  Alla tunnelma Vantaanjoen Pikkukosken suvannolta eräänä sumupäivänä, kun vähäksi aikaa sumuisuus hellitti.



On NIIN paljon kuvia, jos näille löytyy katsojia, niin varmaan postittelen lisääkin syys-lokakuun kuvia. Mutta kauaa eivät varmaan enää viimeisetkään hohtolehdet puissa pysyne. Silti tunnelmaa, vaikka mätänevien lehtien tuoksuin ja pimeässä hiljaa hehkuvin kynttilöin, löytynee myöhäissyksystäkin...


                                             ***


#ruska #syksy #maisema #valokuvaus #photography #landscape #fallcolors #October #fotos 

Ei kommentteja: