Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland
#naturephoto #photography #landscapephotography


Google translator

perjantai 27. lokakuuta 2017

Ruskan ihana aika...

Minusta tuntui, että ruska oli Helsingissä tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä ja uskomattoman ikimuistoisen upea. Tai ehkä se johtui siitä, että koin sen niin vahvasti ja oli paljon aurinkoisia päiviä, jolloin kävin ulkona sitä ihailemassa ja kuvaamassa. Vielä vähän aikaa sitten tuntui, että en millään kestä sitä, että se loppuisi. Nyt kuitenkin se, että ensilumi tuli tännekin, ja että sateet ja kovat tuulet ovat riipineet lähes kaikki lehdet jo alas, ei tunnukaan niin pahalta, vaan onneksi vain luonnon normaalilta kiertokululta. Ei se silti tarkoita, että edessä oleva pimeämpi, märempi ja jäätävämpi aika olisi välttämättä kiva ja ongelmaton. Mutta on niistä ennenkin selvitty. :)

Nyt kuitenkin niihin ruskakuviin, joita on ollut niin paljon, ettei läheskään kaikkia ole tullut vielä edes kunnolla läpikäytyä. Ehkä sitten talven mittaan tulee niitäkin katsottua, vaikka ruskakuviin takaisin palaaminen on aina tuntunut jotenkin väärältä.








Kuvia on niin valtavasti, että valinta on hirmu haastavaa. :) Yllä muutamia tuokiokoosteita.






Yllä eräitä maanviljelyyn ja karjanhoitoon liittyviä hetkiä. Lehmäkuvan aamupäivänä oli upea sumuaurinkoyhdistelmä muutaman tunnin ja vaikka oli kylmä, niin oli upea kokemus, että lähdin kameran kanssa ulos heti herättyä ja ulos vilkaistua. Mitä siitä, että aamupala taisi tulla syötyä vasta n. 13.30... :D






Yllä syksyisiä yksityiskohtia. Niin paljon oli kuvattavaa ja värit vastavalossa olivat usein kaikkien kiehtovimpia.








Aurinkoisina hetkinä rannat olivat kaikkein huikeimpia paikkoja. Lintuja en juuri nähnyt ja usein auringon kurkkausta joutui odottelemaan, mutta kyllä ne hetket sitten korvasivat odotuksen.







 Mutta kyllä sisämaassakin monesti sai haukoa henkeään, kun lehdet loistivat matalassa auringonvalossa niin, ettei sitä mitenkään kukaan voi koskaan täysin kuvaan ikuistaan.







 Niin monenlaista ihanaa hetkeä... Onneksi on olemassa kamera, joka patistaa ulos ikuistamaan ja kuvat, joiden avulla voi muistella kaikkea upeaa nähtyä ja koettua. Eihän sitä tiedä, millainen on seuraava syksy tai kenenkään kohdalla, koittaako se edes varmasti. Mutta tästä ruska-ajasta olen ainakin tosi kiitollinen. :)



















26 kommenttia:

Nan kirjoitti...

Kauniita kuvia, joiden myötä pääsee hyvin syksyisiin tunnelmiin. Minulle syksystä jäi sellainen olo, että oli märkää ja pimeää, joten on mielenkiintoista nähdä, miten olet saanut kuviin myös valoa. Kuvissa on ihania värejä, jotka hivelevät silmiä nyt, kun ikkunasta näkyy pimeys.

On kiehtovaa, miten erilaisia kuvia kameralla voi saadakaan. Toiseksi alin kuva on kuin ihanan värikäs ja kiehtova maalaus!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Nan! :)
Jos ei valoisana aikana paljon kerinnyt ulos, niin varmaan on helposti tuntunut, että missä ne ruska-ajan aurinkohetket olivat. Ja toisaalta, hyvin pienetkin erot asuma-alueessa voivat vaikuttaa tosi paljon sateisuuteen. Täältä minun lähiöstäni katsottuna tummat pilvet menivät hyvin usein pohjoisen (Vantaan) puolelta yli. Kiva meille täällä, vaan ei Vantaalaisille...

Toiseksi alin kuva on otettu heilauttamalla kameraa suorassa linjassa. Se on kiva luova leikki, joka sopii minusta erityisesti ruska-aikaan. :) Mutta yhden suht onnistuneen kuvan aikaan saamiseksi tarvitaan kyllä erinäinen määrä heilautuksia, tulosten tarkistelua, uusia säätöjä ja taas yrityksiä... :D

Oikein kivaa viikonlopun jatkoa sinulle, toivotaan että myös sunnuntai on sinulle oikein virkistävä!!

Anonyymi kirjoitti...


Pretty! This was an extremely wonderful post. Many thanks for supplying this information.

Kiki kirjoitti...

Thank you very much, Anonymous!! :)

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Värien ilotulitusta, valon kauneutta värikkäillä lehdillä, sitä kaikkea löytyy kuvistasi. Melkeinpä tunsin syksyn tuoksun sieraimissani.

Satujen kärpässieni kaste-/sadepisaroineen, samoin sadepisarat värikkäillä lehdillä saivat mieleni nyrjähtämään siihen syksyyn, joka käväisi nopeasti ja jonka kauneutta itsekin kävin paljon taltioimassa kameroillani.

Värikäs kuvakavalkadisi syksyn nopeasti pyörähtäneestä loistosta antoi kosketuksen siihen syksyyn, jota me kaikki niin odotamme, mutta joka joinakin vuosina melkeinpä ohittaa meidät vuodenaikojen ohituskaistalla.

Maalauksellinen "heilautuskuvasi" on herkullisen kaunis ja hyvä osoitus siitä, että kuvaamisessa vain tarkuuteen ja terävyyteen pyrkiminen jättää niin vähän tilaa yllätyksellisille ja todella maalauksellisille otoksille. Sekin sai mieleni taas kerran nyrjähtämään...

Hullunkurista mutta totta, että olen itse ottanut parhaat syksykuvani rämpimällä suihkun kaltaisissa sateissa pitkin pöpelikköä kuvaten sitä, mitä muut eivä löydä ja vaikka löytäisivätkin, ohittavat sen mitättömänä.

Nautin taas kerran viivähtäessäni blogissasi ja katsomassa kuviasi useampaan kertaan. Blogisi on oikea visuaalisen tajunnan karkkikauppa, jossa löytää aina jotain todella hyvää nautiskella...:)

Kiki kirjoitti...

Lämpöiset kiitokset, Pitsit sekaisin!! :)
Kyllä tuntee kuvailijan ego itsensä vähän aikaa kovin otetuksi, kun saa tälläistä suitsutusta osakseen, vieläpä sinun ihanan taidokkaalla sanankäyttötaidollasi höystettynä!!
Kiitos, kiitos!
Jäin kovasti miettimään niitä ottamiasi sateisia pöpelikkökuvia... mieli kaipaisi kiihkeästi saada niitä nähdä...!

Irja Viirret kirjoitti...

Paljon oli kuvia, kaunista ruskaa ja värejä... ihanin taisi olla kuitenkin tuo viimeinen joutsen kuva ♥ siihen silmä ja sielu pysähtyi ♥

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Irja! :) Kiva, että pidit! Oli se ruska hienoa aikaa... nyt oli tosi pitkään tumman harmaata ja pimeää, vaan tänään on eilisillan ja yön räntäsateesta vielä jäljellä valkeaa asfalttien ulkopuolella. Ja JUURI NYT kurkkaa aurinko ekaan kertaan ties kuinka moneen päivään! :) Ihanaa! Kivaa viikkoa sinulle, toivottavasti mukavin säin ja mielialoin! :)

Suomalainen Kyproksella kirjoitti...

Sanattomana, huokauksin, kiitos!Sielu soi!

Kiki kirjoitti...

Sydämellinen kiitos, Suomalainen! :)
Oli se ihanaa aikaa, ja minun mielestäni se kesti ainakin Helsingissä hyvin pitkäänkin. Nyt on sitten tätä marraskuun tumman harmaata. Mutta pimeämpään päin mennään enää alle kuukausi ja pian taas kääntyy valostumaan päin! :) Siellä Kyproksella taitaa olla ihan eri tunnelmat...! :D

Anonyymi kirjoitti...

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe
for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

Kiki kirjoitti...

Thank you, Anonymous!
I'm not going to change anything in my blog web site. :)
My advice is to go on testing different things, and finally you will find the ones you like. :)

Päden paja kirjoitti...

Voi ihanuus miten kaunista luontoa♥ Aivan upeita kuvia ja hienoa ruskaa. On se vaan onni että saa asua neljän vuodenajan maassa, jokaisessa on jotakin niin kaunista! Mukavaa alkanutta vuotta:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos paljon, Päde! :) Todellakin ovat vuodenajat suuri rikkaus, jopa tämä mustanharmaa nykyinen eteläisen Suomen talvi. Hiljentymisen aikaa. :) Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hello, I enjoy reading all of your article. I like to write a little
comment to support you.

Kiki kirjoitti...

Thank you very much, dear Anonymous! :)

Anonyymi kirjoitti...

Wonderful website. Lots of helpful information here. I'm sending it to some friends ans also sharing in delicious.
And certainly, thank you on your sweat!

Kiki kirjoitti...

Many thanks, dear Anonymous! :)

Anonyymi kirjoitti...

Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't appear.
Grrrr... well I'm not writing all that over again. Regardless, just wanted to say great blog!

Kiki kirjoitti...

Thank you very much, dear Anonymous!! :)

I've noticed the same about long comments in blogs, the systems prevents them, and the worst is, that they do it with out warning... :( So nowadays when I'm writing longer comments I first take a copy of them before trying to publish them and if necessary, I post my long comments in 2 parts.

But anyhow, I'm glad you wrote! :) Have a nice weekend!

Anonyymi kirjoitti...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could
we communicate?

Kiki kirjoitti...

Thank you for your comment, dear Anonymous!

I hope to get a posting of winter photos done in near future. :)

Anonyymi kirjoitti...

I do consider all the ideas you have introduced for your
post. They are very convincing and will definitely work.

Nonetheless, the posts are too brief for beginners. May you please prolong them a bit from subsequent
time? Thanks for the post.

Kiki kirjoitti...

Dear, Anonymous!

I'm really confused of your comment. I have NOT introduced ANY ideas for my post. I am just a normal blogger, who posts his/her photos. It is all about posting my own photos, not introducing any ideas for anybody. :) And what comes to to the length of my post, they are already much too long compared to the postings of other photobloggers. If you are looking for advice, I'm sure you*ll find right kind of blogs in the net. Have a wonderful Spring!

Anonyymi kirjoitti...

Hello, There's no doubt that your web site might be having web browser compatibility problems.
When I take a look at your website in Safari, it looks fine
however when opening in I.E., it has some overlapping issues.

I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that,
wonderful site!

Kiki kirjoitti...

Thank you, Anonymous!

I'm sorry if there are problems seeing my blog in some websites. I am not a website expert, so I will not be able to do anything to that. But I hope those willing to see my blog will find a way... :) Wishing you a wonderful Springtime!