Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kevään iloja

On ollut ilo päästä käymään muutama peräkkäisenä päivänä venerannassa ja seurata avoimen vesialueen kasvua ja lintujen ilmestymistä.Kaupunkilinnut ovat aina, muutonkin jälkeen, yllättävän kesyjä. Kun varovasti lähestyy, sitten pysyy paikallaan, niin useimmat niistä eivät juurikaan välitä. Sorsat antavat joskus lähes astua päälle.Kanadanhanhiakin oli yllätyksekseni ja alun arastelun jälkeen nekin nousivat maihin melkein viereemme ja kulkivat ohitse metrin päästä. Uros kyllä välillä hieman äänekkäästi ilmoitteli, että sopisi olla häiritsemättä.Lokkeja oli suuri lauma ja kaikkein äänekkäimpinä ne tietysti olivat. En tiedä, mikä juuri jään reunassa niitä eniten viehättää, mutta siinä ne enimmäkseen seisoskelivat, lehahtaen silloin tällöin yhdessä hyvin lyhyeen lentoon tai muutavat uiskentelivat avovedessä muiden lintujen seurassa.Kyllä lokit ovat ihan omanlaisiaan lintuja, mutta onneksi melko kauniita. Jos lokit olisivat yhtä rumia kuin merimetsot, niin ne olisi varmaan jo hävitetty sukupuuttoon...Näiden aikojen ainoa kulkupeli näkyy kuvassa etualalla, onnistuin kerrankin näkemään sen liikkeessäkin, tosin melko kaukaa. Onneksi pilkkijät jo pysyvät poissa jäiltä.Siinä joitakin viime päivien rantailoista. Voipi olla, että laitan lisää samanlaisia, samoista rannoista ja samoista linnuista, lähipäivinä. Tai sitten en, jos laiskuus yllättää...

Oikein hyvää keväänjatkoa kaikille!

***

8 kommenttia:

orvokki kirjoitti...

Onpa söpösiä lintukuvia. Kevään ihan haistaa kuvistasi.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Orvokki! Kuvatessa ei vielä oikein kevättä haistanut, mutta kuuli kyllä ja lujasti, erityisesti lokkien taholta...! :)

Valokki kirjoitti...

Kevät on aina yhtä ihanaa. Lintujen paluu tänne on niin riemastuttavaa. Niitä on kiva seurata. Sorsat ja kanadanhanhet ovat aika kesyjä. Niitä voi tiirailla aika läheltäkin.
Kauniita kuvia!

Kiki kirjoitti...

Niinpä, Valokki, on ihanaa kun linnut palaavat! Ja lähes kesyt linnut päästävät uskomattoman lähelle.

Liplatus kirjoitti...

Hyvin ovat antautuneet kuvattavaksi.
Onpa rannallasi paljon erilaisia lintuja.

Kauniita kuvia!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Liplatus! Nyt siellä kuulemma on viime päivinä käynyt joutseniakin, muttei ole tullut itse käytyä...

Ari kirjoitti...

Keväällä on monet merkit ;)

Kiki kirjoitti...

Niin on, Ari! Ja tämänpäiväiset merkit ovat tasaisen harmaa taivas ja tihkusadetta...:(