Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyn mittaan...

Syksy etenee, kohti pimeyttä ja mustuutta ja koleutta... Mutta onneksi aina välillä pilkahtaa aurinkokin. Lehtien lähtö on samanaikaisesti niin upean kaunista ja surkean haikeaa. Puolen vuoden ikävä...Lehtiä olen kuvaillut hurjasti, haluaisin ottaa kuvan lähes jokaisesta vaahteranlehdestä, jonka näen... Ja uskokaa pois, näen niitä paljon...!Tietääkö joku, mitä nuo hiusoliot ovat? Niitä olen nähnyt parissakin paikassa runsaasti puskissa... Kiehtovat minua kovasti...Niin monenmuotoista kasvinosaa ja kaikki kiehtovia... Onneksi kukkien vähentyessä on vielä muuta kuvattavaa, ainakin jonkin aikaa...Musta-valkoisuuskin on alkanut hieman kiinnostaa, kun olen nähnyt mestareiden töitä Google+:n kansainvälisissä piireissä...Juuri ennen veneen talviteloille nostoa, pääsin vielä aivan ihanalle veneretkelle, jolla kohtasimme toinen toistaan upeampia asioita ja hetkiä. Jos saan aikaiseksi, niin ehkä niitä(kin) kuvia jatkossa lisää...Ja sienimaailma... välillä niitä on näkynyt paljon, välillä vähemmän... Tämän tyyppisiä kuvia haluaisin ottaa lisää. Kunpa tulisi sopivia matalan auringon hetkiä ja niihin hetkiin sitten osuisi myös sieniä... Roskiksen vieressä on iso sienikerääntymä kannon vieressä... Jos aurinko paistaisi, niin ehkä, ehkä...

Oikein hyvää syksynjatkoa kaikille ja kaikkea sellaista, mikä auttaa jaksamaan tämän tulossa olevan vuoden pimeimmän ajan ylitse!

17 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Aiva ihania nuo pisaroituneet hiustupsut!!!
Syksy onkin kaunista, värikästä kuvausaikaa. Jatkuvasta sateesta en kyllä tykkää yhtään.
Kauniita kuvia olet ikuistanut, mustavalko vaahteran lehtikikin on hieno.

Ihanaa syksyn jatkoa, Kiki.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Sirpa! Toivotaan, että aurinko pilkahtaa jossain vaiheessa, nyt kyllä näyttää tämä sunnuntai ihan tihkusateiselta...

Ihanaa syksyn jatkoa sinullekin ja paljon kauniita kuvauksellisia hetkiä! :)

seita kirjoitti...

Pisarahiustupsut voisivat olla ehkä tarhakylmänkukan.Hieno toteutus pisaroineen. Samoin mustavalkoinen vaahteranlehti on kerrassaan upea.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Seita!
Hiustupsut saattaisivat ehkä olla kärhöjä, näin aika samantapaisen kuvan juuri äsken muualla ja sen perusteella vaan arvelen. Katsoin netistä tuon ehdottamasi tarhakylmänkukan, sen kai pitäisi olla ihan matala? Nämä olivat puskissa ja tarkemmin miettien vielä luullakseni kiipijäkasveissa. Mielenkiintoista tämä salapoliisityö... :)

Liplatus kirjoitti...

Ihania kuvia!
Näyttää kärhön siemen tupsuilta tuo huiskumainen kaunis kuva.
En ole varma.
Mustavalkoinen on upea!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Liplatus!
Kärhöksi minäkin luulen tämän päiväisen lisätiedon perusteella... :)

Kaarnikka kirjoitti...

Hienoja kuvia !! Suosikiksi nousi näitä katsellessa juuri nuo tupsukat kakkoskuvassa ja vaahteranlehtikuva.

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia, Kaarnikka!
Tänään näyttää aamuaurinko paistavan pitkästä aikaa, upeaa! Selkävaivat kuitenkin pistävät miettimään ulos uskaltautumista ja varsinkin kuvaamista... Mutta ihanaa, kun paistaa!

Valokki kirjoitti...

Ai kuinka kauniita kuvia sinulla on täällä. Hiustupsukuva aivan ihana. En kyllä tiedä mitä tupsukoita ovat.

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia, Valokki!
Taitavat tupsukat olla kärhöjä uusimpien saamieni tietojen mukaan.. mutta on se jännää, että luonnossa on sellaisiakin...! :)

orvokki kirjoitti...

Ihania kuvakohteita olet kuvannut. Nimikkeistä en tiedä höläyksen pöläystä, mutta kauniita kaikki tyynni.
Ai että näet paljon vaahteranlehtiä.. heh, niin minäkin. Sulla riittää sitten kuvattelua pitkästi ennenkuin lumi ne peittää... :)

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia paljon, Orvokki!
Vaahteranlehdet, niin, niitä on... :)
Ja jotenkin ne kiehtoo niin hurjasti, mutta ihan jokaista en sentään minäkään kuvaa... :D

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Hiusoliot, miten hykerryttävän nimen olet keksinyt. Ja totta, vaahteranlehtiä olen itsekin kuvaillut, melkeinpä hysteerisyyteen asti, samalla kuviin ovat eksyneet myös luonnossa huejaa vauhtia värejään muuttaneet muutkin lehdet.

Ei ihme, että mv-kuvat kiinnostavat, niissä on aivan toisella tavalla pientä dramatiikkaa ja katsoja voi kuvitella värillisen version mielessään aivan uudella tavalla. Valo ja varjo leikkivät kuvassasi kauniilla tavalla...:)

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia paljon, Pitsit sekaisin! Oli se ihana tuo erityisen värikäs kausi... Nyt täytyy etsiä pienimuotoista kauneutta ja yksityiskohtia, aika aikaa kutakin... :)

Ari kirjoitti...

Kauniit kuvat syksyn viimeisistä väreistä.

seijastiina kirjoitti...

Mielettömän kauniita kuvia ♥
Kiva taas muuten olla blogimaailmassa.
Kiva kun tulit lukijaksi mulle.

Kiki kirjoitti...

Kiitos paljon, SeijaStiina!
Kyllä minä ilolla sinun kuviasi ja kirjoituksiasi seuraan kaikkialla!

Hiukan olen jo itsekin miettinyt, että pitäisikö yrittää tänne blogimaailmaankin taas itsekin postata, eikä vain lukea ja katsella muiden postauksia. Saa nähdä, miten tilanne etenee, selän suhteen ja muutenkin... :)