Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

maanantai 23. tammikuuta 2012

Viime viikolta

Toivotaan, että kone on nyt kohtuullisen epä-hidas ja tulisi tehtyä tämä postaus, jota olen tässä suunnitellut jo joitakin päiviä.

Kuukauden sisällä on ollut vain pari kuvauksellista päivää, joten tuli paljon räpsittyä ja karsiminen, no joo, ja tästä on karsittu jo valtavasti...
Oli oikein ihana ilma, vaikkei aurinko näyttäytynytkään, pilvipeite oli kuitenkin sen verran ohuempi, että tasaharmaus oli vaihtunut lieviin pastellisävyihin.Nämä värisävyt osoittautuivat kyllä sitten sekä kameralle että kuvaajalle aika haasteellisiksi. Olen jälkikäteen koittanut vähentää kuvien siniharmautta ja kontrastin puutetta, mutta sekään ei ollut helppoa, kun sävyjen olisi silti pitänyt olla luonnollisia. Luonnossa ei kyllä ollut siniharmautta eikä kontrastinpuutetta...Kaupunkilinnut ovat kyllä välillä hämmästyttävän kesyjä, parvi näitä oli ihan vilkkaan ulkoilutien vieressä ja tämä yksilö oli välillä niin lähellä, että kameran hitaudesta huolimatta ehdin jonkin kerran räpsästä.Tien viereltä löytyi myös tämä talven hengetär.Yksistään kaisloja olisi voinut kuvata vaikka kuinka kauan. Mutta sellainen hämmästyttävä juttu oli, että yhdestä kohtaa olivat kaikki kaislat kadonneet parin viikon aikana. Lienevätkö jäät jyystäneet poikki vai mikä lienee syynä??Melko kauas kuvattu pokkarilla ja käsivaralla! Tarkennusta tietty yritin lisätä jälkikäteen, jotta saisi edes jotain selvää.Yksittäiset puut ja puuryhmät olivat myös hyvin koristeellisia, niitäkin olisi voinut kuvata vaikka kuinka pitkään...Sitten tuli ylläoleva yllätys, kilometrin päässä Helsingin maantieteellisestä keskipisteestä, keskellä talvea, oho!Laitan tämän kuvasarjan hevosten ystäviä varten.Seuraavassa kuvassa hevonen lienee matkalla kotiinsa! :DAlla olevaa kuvaa seurasi välittömästi tilanne, jossa hevonen hermostui takaa tullutta hiihtäjää ja meinasi sännätä pusikkoon. Onneksi vierellä ollut taluttaja sai sen rauhoitettua.Ja sitten lopuksi maisema+pilkkijäpari-kuvia. Pilkkijöitä oli siellä täällä ja yksin ja ryhminkin, mutta jostain syystä nuo parikuvat valikoituivat tähän.
***
Ihanaa, jos joku jaksoi raahautua tämän postauksen loppuun asti..!

Oikein kivoja kuvausilmoja ja maisemia kaikille!

***

23 kommenttia:

Eko kirjoitti...

Hyvin on 'pelittänyt'...
Mainio kuva sarja talven 'riennoista' ja - maisemista.

sirpa kirjoitti...

Aivan mahtava kuvasarja!! Kyllähän talvi on kaunista aikaa, eihän sitä käy kieltäminen.
Tuo hengetärkin huntuineen, suloinen.
Ja, kaksin aina kaunihimpi, pilkilläkin.
Kovasti kiitoksia Kiki.

Pia kirjoitti...

Hienoja talvikuvia olet saanut. Lintukuva on mahtava ja puukuva voisi olla vaikka postikortti.

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia, Eko, Sirpa ja Pia!
"Rumina" päivinä ei viitti kuvata mitään ja kauniina sitten haluaisi kuvata joka kohdetta tuntikausia. Hmmm, hankalaa... :)

Tarja kirjoitti...

Tasapainoisen kauniita talvi kuvia. Ruovikko kuvat ihanan hemaisevia!

Kiki kirjoitti...

Kiitoksia, Tarja! Ruovikko on mukava värilisä talvisin.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Monipuolinen kuvasarja talvisista kohteista. Erityisesti pidän tuosta käsivaralla otetusta, huurteisiswta puista otetusta kuvasta. Eipä se suurennettunakaan ainakaan minun silmissäni näyttänyt suttuiselta, vain kauniilta...:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin! Ihanaa, että nyt olemme pitkään saaneet nauttia lumisista puista, vaikka se auringonpaiste vielä on antanut odottaa itseään...

seijastiina kirjoitti...

Oikein kivoja talvisia kuvia ja meininkiä.
Meillä pikku lintuja aika vähän, vissiin lähellä jollain toisella paremmat eväät :)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Seijastiina! Toivottavasti monet ihanat pikku linnut löytävät tiensä pihallesi ja saat nauttia niiden seurasta!

Liplatus kirjoitti...

Puhdasta lumista talvea välittyy kauniisti kuvistasi.
Mietin ruovikkoa, liekö tuuli napsinut poikki röyhyt, vaiko hevonen syönyt.;)

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Ensimmäisessä kuvassa varsinkin on niin silmiä hiveleviä sävyjä, että aijai! Kaunista luontoa.
Olen myös kuullut, että Viikki on Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä ja siellähän niitä lehmiä laiduntaa, koetilalla. Viikin lehmät vaan lienevät niin tottuneita ohikulkijoihin, että eivät viitsi enää löntystää lähemmäksi aidan viereen, jotta niistä saisi otettua paremmin kuvia.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Liplatus ja Pipsa! Hauska ajatus Liplatus tuo, että hevonen olisi syönyt kadonneet ruo'ot! Pipsan lehmistä kirjoittaessa tuli mieleeni, että ehkäpä seuraavalla kerralla tulee Arabian rantateillä lehmä vastaan...:D
Onneksi on vielä olemassa tuo Viikin alue ja toivottavasti virkamiehet nakertavat sen alueita rakentamiselle mahdollisimman hitaasti.

Valokki kirjoitti...

Kaunista! Ihana kuvasarja. Maisemat pastellisia ja pakkasen huurtamia. Tykkäsin kovasti tästä postauksesta.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Valokki!
Kuurapäivät ovat ihania.
Eilen kävi kuitenkin niin, että kävin upeassa ilmassa ottamassa ison määrän kuvia, jotka vielä kamerastakin katsottuina näyttivät ihan kivoilta. Mutta koneella näyttivät ihan surkeilta, melkoinen pettymys.

a-kh kirjoitti...

Kyllä jaksoin. Erityisesti pidän pilkintäkuvista, koska niissä on ihmisiä mukavasti kuvaa rytmittämässä. Yleensähän kuvista luulisi, että planeetalla ei ole muita ihmisiä kuin valokuvaaja.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, A-KH! Minustakin ihmiset ja eläimet elävöittävät mukavasti kuvia ja tuovat omanlaistaan tunnelmaa.

Laura Delegal - Leroy Photography kirjoitti...

Oh, wow, these' are gorgeous. I love the ones with the tall grass especially. All are beautiful.

Kiki kirjoitti...

Thank you, Laura!

Ari kirjoitti...

Mukava kokoelma talvista ympäristöä. Hevoset ovat kyllä oma lukunsa. Itsekkin niiden kanssa touhuneena mikän ei ole varmaa, jopa tien laidassa oleva postilaatikko voi aiheuttaa pako rektion.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Ari! Hevosen näkeminen kaupunkialueella on aina kiehtova yllätys.

a-kh kirjoitti...

Kuva on aina kompromissi. Värimaailmasi sopii minulle.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, A-KH! Värimaailma, niin mikä milloinkin, totta tai unelmaa. Kiehtovia kuitenkin kaikki, nuo mahdollisuuksien värimaailmat.