Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Malkasaaresta

Malkasaari on mukava Helsingin ulkoilusaari melko lähellä sitä venesatamaa, jossa meidän kävelyvauhtia kulkeva paattimme majailee. Joitakin päiviä sitten kuumuus kiusasi niin, että ajattelimme lähteä sitä saareen karkuun. Matkalla oli tälläinen lintuluoto.

No, se ei kuuman välttely Malkasaaressa kovin hyvin onnistunut, kun vähäinenkin tuuli päivän mittaan tyyntyi ja vedessä oli yllättäen jo sen verran sinilevää, etten sinne viitsinyt mennä vaikka aikomus oli ollutkin.
Niinpä päivä kului eri puolella saarta enimmäkseen varjossa istuskellen ja ympäröiviä maisemia ihaillen ja kuvaillen. Etäisyydet merellä ovat isoja ja kuvat pokkarilla käsivaralla otettuja, mutta toivottavasti niistä saa edes pientä käsitystä päivän upeista tunnelmista***Yllä Malkasaaren keskellä oleva hieman erikoisen muotoinen keittokatosYlläolevat (ja alla) saaret ovat mielestäni varsinkin matalassa auringossa aivan ihania, vaikkei tästä kuvasta saakaan kuin kalpean aavistuksen.***Pääkaupunkiseudun saaristossa liikkuu myös mielenkiintoinen kauppavene, joka on turisteille melkoista eksotiikkaa, kun se pysähtyy saarten laitureihin. Ihmiset jonottavat pitkään helteessä ensin veneen ulkopuolella ja sitten ahtaitakin ahtaammissa sisätiloissa, jossa jono kiertää hyvin hitaasti aluksen sisäosia ja samalla keräillään pienistä valikoimista hieman kalliinpuoleisia tuotteita aina siltä kohdalta, jossa ollaan.Kauppavene käy vain joissakin saarissa ja joinakin päivinä, Malkasaareen se ei nykyään tule, joten tämä on zoomattu vähän kauempaa.Lokeilla ja variksilla tuntui olevan jatkuva kärhämä meneillään saaren herruudesta, eikä selkoa vaan tuntunut tulevan. Mutta minkäänlaisia itikoita ei tuntunut, ehkä kuivuuden takia, olevan (ei hyttysiä, ei paarmoja, ei ampiaisia), mukavaa!Läheisessä mantereen puolella olevassa niemessä on nykyään kanoottivuokraamo ja siksi kauniina vähätuulisina päivinä Malkasaaren ympäristössä suorastaan kuhisee kajakkeja. Hieno, vaikkakin hieman tyyris mahdollisuus.Vaikka saari on täynnä puita ihan rantaan saakka, niin yksi kiva rantakallio (kuva alla) siellä on ja joitakin mukavia pieniä hiekkarantojakin. Houkuttelevaa, mutta sääli että sitä sinilevää oli niin paljon, vaikkei tässä näykään.Kesäiltoina Malkasaaren venelaituri pysyy pitkään ihanassa auringossa. Mutta kaikki mukavakin loppuu aikanaan ja palailimme sitten vasta-aurinkoon tähyillen kotiin päin, mutta kuvailimme vielä hieman taaksepäin. Tässä kokokuva Malkasaaresta.Alla vielä laajempi kuva merelle päin.Malkasaareen ei nykyään valitettavasti kulje vuoroveneitä (mutta moneen muuhun ulkoilusaaren kylläkin onneksi), Malkasaareen pääsee vain omalla tai kaverin veneellä, venetaxeilla tai vaikkapa vuokrakanootilla. Mutta suosittelen ulkoilusaaria kaikille kuumina kesäpäivinä, niissä on aivan omalaatuisensa tunnelma ja jokaisessa vielä toisistaan poikkeava.

Ihanaa kesänjatkoa kaikille!

***

25 kommenttia:

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Kiitos mukavasta kierroksesta Malkasaaressa. Helsingin edustalla on paljon kauniita saaria, mutta vain harvoihin on "julkista" veneyhteyttä, joten veneettömät jäävät rannalle ruikuttamaan. Ne, joihin on veneyhteys, ovat täynnä kuumuutta pakenevia pääkaupunkilaisia, joten viisainta vain pysytellä oman menenlahden läheisyydessä. Kerrassaan mainio matkakertomus...:)

José Ramón kirjoitti...

Interesting blog a warm greeting from Creativity and imagination photos of Jose Ramon

Kiki kirjoitti...

Thank you, Jose!

Kiitos, Pitsit sekaisin! Olet siinä oikeassa, että hellepäivinä saarissa on paljon muitakin, mutta kyllä niistä yleensä löytyy sellaisia rauhaisampia kohtia, joissa voi olla omissa oloissaan ja ihailla ympäröiviä merimaisemia. Mieheni kävi eilen vuoroveneellä Pihlajasaaressa ja oli oikein tyytyväinen käyntiinsä. Vuoroveneellä pääsee yllättävän moneen paikkaan mm. Kaunissaareen Sipoonselällä (siellä voi telttaillakin), Itä-Helsingin edustalla ainakin aiemmin on päässyt mm. Kotiluotoon ja Vartiosaareen, Espoossakin on tosi hienoja vuoroveneellä päästäviä ulkoilusaaria.

a-kh kirjoitti...

Minä jo ajattelin, että Malkosaarsta. Oikein mukavia kuvia. Vartiosaareen pääsee kun ottaa vauhtia ja ponnistaa. Aikoinaan laiturien väli oli myyty liikennöitäväksi henkilölle, joka ei kuitenkaan sinä liikennöinyt, koska halusi verjella kaupungin kyljessä olevan saaren rauhaa. Siinä likellä rantaa on komea Viipurin rapakivilohkare.

Kiki kirjoitti...

Sulla on parempi ponnistusvoima kuin mulla, A-KH! :)
Kerran olen tosin kevättalvella päässyt Vartiosaareen heikohkon jään päällä ollutta lankkusiltaa pitkin. Aiemmin saarelaiset vastustivat virkistyskäyttöä, nykyään ymmärtääkseni kannattavat, koska toinen vaihtoehto on asuinrakentaminen (eipä taida sellaista paikkaa ollakaan, johon Helsingin päättäjät ei tahtoisi lisää asuntoja pykätä!).

Valokin värsyjä kirjoitti...

Kiitoksia kivasta saarikierroksesta, oli mukavaa päästä mukaan katselemaan. Meri näyttää niin tyyneltä ja rauhalliselta. Ihanat lepoisat kuvat. :)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Valokki! Vähätuulisina kesäpäivinä saaristossa on upea olla.

Pipsa kirjoitti...

Olen käynyt Pihlajasaaressa ja Kaunissaaressa, viimeksi mainitussa oli tilaisuus nähdä tuo kauppavene. Vartiosaari on haaveissa edelleen..

Kiki kirjoitti...

Toivotaan, Pipsa, että pääset tänä kesänä Vartiosaareen! Joskus (ehkä viime kesänä) muistan lukeneeni, että ainakin silloin yksi mahdollinen pääsytapa Vartiosaareen oli soutuveneen avaimen haku lähikirjastosta, tiedä sitten vieläkö sellaista mahdollisuutta on...

Leenamarketta kirjoitti...

Hieno reissu Malkasaaressa, kiitos Kiki. Meren ääreltä saa kyllä loistavia kuvia, autereisia saaria ja vedenpintaa. Ihanaa, että kauppalaiva käy saarissa vielä.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Leenamarketta! Kauppavene on todella kiva palvelu saaristossa. Vähentää turhaa edestakaisin ajelua saaren ja mantereen välillä, ja tuo myös mukavaa ohjelmaa leppoisiin kesäpäiviin saaressa.

Ari kirjoitti...

Hyvin lepää kesä myös siellä.

Kiki kirjoitti...

Juu, Ari, leppoisaa on täälläkin. Ja pian pitäisi alkaa taas uusi hellekausi...

aikatherine kirjoitti...

Ihanan raikkaita meriranta kuvia.. Pidin paljon ihan navigaatio kuva, sorsa poikasineen.. joutsen pariskunta.. Suomenlahden saaret ovat todella kauniita.. minulla ei ole venettä enää käytössä.. joskus käymme pihlajasaaressa ja niissä mihin kaupungin veneellä pääsee..

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Aikatherine! Kohta, jos lämpötilat alkaa taas nousta, taitaa tarttea etsiä rantoja taas...

Pia kirjoitti...

Malkasaaressa olen viettänt kesiä 70-luvulla ja lähisaaressa olin purjehdusleireillä ja vieläkö se kauppalaivakin kulkee!Se oli leirillä kohokohta. Ostin aina dominokeksejä muiden ostosten lisäksi..

Kiki kirjoitti...

Kyllä se kauppavene vielä kulkee, Pia. Tänä vuonna en ole käynyt, mutta muina kesinä sieltä on ollut kiva ostaa kuumana kesäpäivänä jotain herkkua pitkän jonotuksen palkinnoksi.

orvokki kirjoitti...

Eipä ole tullut lähdettyä saaristokierrokselle, vaikka aivan "nenän" edessä on yksi Espoon reittilaitureista. Usein olen miettinyt, että pitäisikö, mutta.. mutta..

Upeita meri- ranta -luontokuvia.

Kiki kirjoitti...

Suosittelen ehdottomasti sitä Espoon saaristoakin, Orvokki! Olen käynyt kaverien veneillä joissakin Espoon ulkoilusaarista, Vasikkasaari oli niistä "sivistynein", silti erittäin hieno (kahvila, ravintola, keittokatoksia, puuceita, lintutorni, hiekkaranta, iso hoidettu nurmikkoalue loikoiluun ja pelailuun, jne), ainakin 3:ssa muussakin olen käynyt (varustus alkeellisempi eli keittokatos tai pari ja joitakin puuceita, joissakin telttailu on sallittu). Käikissa kuitenkin upea, jokaisessa omanlaisensa tunnelma ja mahtavan hienot maisemat.

orvokki kirjoitti...

Vastaanpa vasta nyt, mutta parempi että edes nyt.. :D
Aikanaan seilattiin paljonkin omalla paatilla (= isäni) noita saaria Lauttasaaresta käsin. Mutta en enää yli 30 vuoteen. Ja mietinkin, että jokos olisi aika tutustua saaristolaisvenekierrokseen, kun olen asunut sen laiturin kupeessa kohta 16 v.

Muistellen menneitä uskon sinun suositukseen.
Tsau!

Kiki kirjoitti...

Kiva, Orvokki, toivottavasti venekierroksesi toteutuu ja oikein mukava!

Marla kirjoitti...

Kuvat herättivät koti-ikävän -kaipuun Helsingin edustan kesäisille saarille. Tämä kesä on ollut veneilijöiden unelma - lämmin ja ainakin meillä päin on tuultakin ollut sopivasti.

Ihania, kesäisiä kuvia!

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Marla! Toivottavasti olet päässyt näkemään kauniita saaria muualla!

-Angel- kirjoitti...

Oi vitsi, otat hienoja kuvia! Mielikkini on tuo missä lokki on lähdössä lentoon :) Saanko kysyä mikä kamera sinulla on käytössäsi? Olet varmaankin maininnut sen blogissasi jossain vaiheessa, mutta en nyt muista mikä se oli :)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Angel! Käyttämäni kamera on mielestäni pokkariksi ihan kohtuullinen Canon PowerShot SX210IS. Kameran automatiikka on enimmäkseen erinomainen, noin 70 prosenttisesti se valitsee itse parhaimmat mahdolliset asetukset. Parasta siinä on pokkariksi poikkeuksellisen hyvä zoomi, joka noissa merikuvissakin auttaa paljon. Huonoja puolia on mm. pikakuvauksen puuttuminen ja ongelmat makro-kuvauksessa.
Olen harkinnut järkkärin ostamista aina välillä, mutta tämä sopii niin mukavasti taskuun... :)

Käytän kuvien jälkikäsittelyyn yleensä hiukan Picasa3:sta, mm. rajaukseen, horisontin suoristukseen, kontrastin- ja valonsäätöön.