Luontokuvablogi, naturephotoblog


Erityisesti rakastan rantamaisemakuvia
ja matalalta paistavaa aurinkoa.
Ihana pohjoinen valo!

#valokuvaus #luontokuvaus #kuva #valokuva #luontokuva #Finland


Google translator

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Torronsuo ilta-auringossa

Upean aurinkoisen, lähes kesäisen pääsiäisen aikana käväisimme iltasella mökkimme lähellä sijaitsevalla Torronsuolla.
Wikipedia: "Torronsuon kansallispuisto on Tammelan kunnassa sijaitseva, pinta-alaltaan 2 550 hehtaarin (25,5 km²) kokoinenkansallispuisto. Kansallispuisto on perustettu vuonna 1990. Sitä ennenkin lähes luonnontilainen suo oli määritelty suojelualueeksi.
Maastoltaan Torronsuo on tyypillistä keidas- eli kohosuota, eli paksuturpeista ja sen keskiosa on selvästi reunoja korkeammalla. "
"Kansallispuiston pysäköintialue on Kiljamon saarekkeessa, Forssasta Somerolle johtavan seututien 282 varrella. Läheisyydessä on Metsähallituksen rakentama 17 metriä korkea luontotorni, josta on hyvät näkymät yli koko suon. Saareketta kiertää noin kilometrin mittainen pitkospuureitti, jolta haarautuu pitkospuupolkuja suon ylitse.
Toinen luontotorni sijaitsee suon etelälaidalla, Idänpäänkalliolla. Tämä torni on rakennettu pitkälti talkoovoimin, ja sitä huoltaa Torron kylätoimikunta."Luontotornista näkyy todella pitkällePitkospuita pitkin on kiinnostavaa kuljeskella. Kun pääsee vähän kauemmas tiestä, niin tunnelma on todella erämainen ja vaikuttava.En ole koskaan liikkunut pitkospuiden ulkopuolella, mutta lienee joillain alueilla mahdollista. Ainakin talvella, hiihtäen.Ilta-aurinko luo oman lisänsä tunnelmaan ja värittää upeasti metsikköjen mäntyjä.Luontotorni on varsin korkea, vaikka onkin piilossa metsikön keskellä. Rappusia tuntuu olevan rutkasti enemmän kuin pääkaupungin lintutorneissa.Suo elättää melkoisen määrän eläimiä, siksi välttelenkin siellä käymistä itikka-aikaan. Mutta muina aikoina siellä viihtyisi vaikka kuinka kauan. Suosittelen, jos liikutte Forssan-Someron suunnalla!

***

16 kommenttia:

sirpa kirjoitti...

Hieno paikka ja mahtavat värit
kuvissa.

Pipsa kirjoitti...

Olen nuorena kerran käynyt jollain suolla, en enää muista nimeä, mutta päällimmäinen vaikutelma siitä oli pysyvä hiljaisuus, puiden suhinan puuttuminen. Samantapainen elämys kuin hiekka-aavikolla.

Pia kirjoitti...

MAHTAVAT ON MAISEMAT. EI USKOISI ETTÄ ON SUOMESTA.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Sirpa, Pipsa ja Pia! Upeinta Torronsuolla on se erämaan tuntu, kun menee vähän kauemmas tiestä. Kerran kuljin yksin suon poikki vievää pitkospolkua eikä muita ollut mailla halmeillakaan. Sitten yhtäkkiä takaani kului kova ääni: Trööt! Säikähdin ensin, mutta sitten huomasin, että tervehtijä olikin ylitseni matalalla lentänyt joutsen!

Manteli kirjoitti...

On hienot maisemat ja suolla on omat erityiset värinsä, lämpimät. Luontotorni vaikuttaa kovin korkealta, en varmaan uskaltaisi kavuta ylös asti.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Manteli! Alhaalta se torni näyttää aika huimalta, mutta kun sitä lähtee kapuamaan, niin ei se sitten tavallista kummemmalta tunnu.

Valokin värsyjä kirjoitti...

Ihana paikka, noita pitkoksia pitkin on kiva patikoida ja tutkia suon kauneutta. Kivoja lämpimiä, murrettuja sävyjä maisemassa. Meillä on täällä vastaavanalaienen paikka lähistöllä. Kuuluu myös soidensuojelu alueeseen. Käyn siellä usein retkellä, nyt vesi on alueella korekalla. Pitää odotella sen laskemista, ennenkuin pääsee retkeilemään.

Kiki kirjoitti...

Toivottavasti, Valokki, vesi laskee ja pääset pian nauttimaan lähisuostasi! On ihanaa, että eri puolella Suomea on säilytetty upeita alueita kansallis- yms. puistoiksi.

Laventeli kirjoitti...

Olisi tosi mielenkiintoista päästä tuollaiselle suolle kävelemään pitkospuita pitkin. Kuvistasi välittyy erämaamaisema.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Laventeli! Suo-messa on paljon suota... Toivottavasti kotiseudultasikin löytyy jokin kiintoisa suo!

Mimmi kirjoitti...

What a beautiful landscape pictures you have here:) opch the image on the stairs was really good:)

Kiki kirjoitti...

Thank you, Mimmi!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Suon maailma on upea ja kaunis. Loistavia välähdyksiä. Kiitos, että jaoit maisemat muidän muiden katseltaviksi. Valoisaa ja mukavaa Vappua.:)

Kiki kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin! Torronsuo on upea paikka, erityisesti itikattomana aikana. Jännää miten eripuolelta eteläistä Suomeakin voi löytää erämaisia alueita. Mukavaa vapunjatkoa Sinullekin!

a-kh kirjoitti...

Aika paljon olen maakuntia kuljeskellut, mutta en Tammelassa (paitsi Tammelan torilla Tampereella). Henoaja kuvia suosta. Suon tuoksu on minulle tärkeä aistielämys.

Kiki kirjoitti...

Kiitos, A-KH! Nautin itsekin valtavasti suon tuoksusta. Harmi vain, että hajuaistini on nykyään paljon huonompi kuin ennen.